Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

915 55 165

Restaurant, accommodation, marina and Høyt & Lavt Valsøya Climbing Park near the Atlantic Ocean between Kristiansund N and Trondheim

Om Oss

Vår historie


I 2016 feiret vi 20-årsjubileet til Valsøya. Tiden går veldig fort og plutselig er historien om alt som har skjedd blitt glemt. Gjennom bilder og tekst vil vi fortelle deg hvordan alt startet.

 
Valsoya Map

Et gammelt kart over området viser hvordan det så ut før broene til Valsøya ble bygget. Hestholmen er en egen øy, og fjorden mellom Valsøya og øya var et favorittfiskested for lokale fiskere.

Magnys farfar Ole Strand

Magnys farfar Ole Strand

1900 - 1950 

Ole Strand, min bestefar snakket om en fastlandsforbindelsesbro allerede i 1970 og trodde sterkt at vi ville få en bro på 90-tallet.

Magny's Father Olav Strand 

Magny's Father Olav Strand 

Magny's Mother

Magny's Mother

1957 - 1970

Min far og mor overtok gården i 1957 og drev den til 2003. Far drev skogen rundt gården i 60-70-årene med hjelp av Jostein Dyrset og Tadek Hytura, gode naboer, samt gravemaskin.

Far drev for det meste med melkeproduksjon, og det var mange tunge økonomiske perioder da mangel av bro og ferge gjorde driften vanskeligere.

Levering av dyr til slakteriet tok svært lang tid. Vi måtte transportere dyrene ned til kaien og vente på fergen som gikk til Arasvik på slutten av dagen, noe som gjorde hele prosessen veldig lang og vanskelig.

I 1970-80-årene var det fire gårder i drift på Valsøya. Alle drev hovedsakelig med melkeproduksjon, samt en liten gård med noen sauer.

1960 - 1980

Det var 7-8 barn som vokste opp på Valsøya da jeg var liten. Oppveksten på øya gjorde oss sunne og sterke, noe som har preget oss siden. Vi har blitt uavhengige, løsningsorienterte og tilpasningsdyktige.

Da vi vokste opp på Valsøya, var det eneste middel for å komme til fastlandet båt. Båten måtte brukes for å komme seg til skolen eller butikkene, da det ikke var noen broer som i dag. Skolebåten kjørte oss til Otnes hver dag og plukket oss opp ved skoleslutt. Hvis vi ønsket å delta på noen sportsaktiviteter eller besøke venner, måtte vi bruke en robåt eller motorbåt til Otnes, og derfra måtte vi gå eller sykle.

En dag var Kristin og jeg på vei hjem fra musikkøvelse der vi ropte fra Hestnessletta. Det var vinter og isen ble avgjort på Valsøybotnfjorden. Men Lars Botten måtte ha åpent vann for å kjøre sin båt trygt. Den kvelden kom detær inn fjorden, og med det innkommende tidevannet hørte vi at isen slo båten noe fryktelig og lagde en skremmende lyd. Vi kom akkurat til Lamholmen og båten bundet fast der. Derfra løp vi hjem og hoppet opp i et varmt bad og fikk slik varmen i oss igjen.

Min far hadde en trebåt med en liten 4hk motor som ikke var riktig koblet til båten. Når vi klarte å få motoren startet, holdt min søster Kristin motoren ned, og jeg kjørte båten. Fra dette punktet ble det veldig kort og mye lettere for oss å komme til Otnes.

 

Magnys søster Kristin, nabo nabo Marit og Valsøya eier Magny

Magnys søster Kristin, nabo nabo Marit og Valsøya eier Magny

Valsoya Camping

1980 - 2017

Etter mange års kamp kom den første broen til Valsøya i 1986, og i 1994 ble den store broen bygget og vi mottok all trafikken mellom de omkringliggende byene og Trondheim. Vägverket etablerte vei og bro over til Valsøya og ga oss mulighet til å etablere forretningsaktiviteter på Valsøya.

Det var mye snakk om byen om hva det nye området skulle brukes til. Flere var interessert, og mange hadde planer.

Etter hvert som broene ble bygd ble det klart at området der Valsøya er i dag tilhørte Olav Strand, min far. Vi lurte alle på hva vi skulle bruke området for, og min far var usikker og ikke i stand til å ta en beslutning. Han lurte på hvor fint det ville være å ha en skikkelig flat under den bratte bakken, der vi ofte vandret med terrengsvogner ved høsting.

Vägverket hadde gjort et flott nytt piknikområde, og vi så at det var mange nye folk som kom dit og stoppet på sine reiser. Vi trodde, kan vi bruke dette til noe i turisme?

I-Dag

I dag har Valsøya utvidet til å være sentrum av Valsøya-regionen, komplett med leiligheter, podkabiner, campingplasser, båtbåthavn, stor restaurant og bar, øya med stort glampingstelt for funksjoner, øko-turer, funksjoner, årlig musikkfestival og det siste tillegget en klatringpark ved Høyt & Lavt. Valsøya har jobbet med Snøhetta Arkitekter for å omforme hele parken for å gi best mulig opplevelse for alle sine gjester. Magnys er mer lidenskapelig i dag om Valsøya enn noen gang, og har mange store planer for fremtiden.

Magny i midten med noen av hennes lag.

Magny i midten med noen av hennes lag.